Kulttuuri- ja tapahtumatuotanto

Hyppää kulttuuri- ja tapahtumatuotannon maailmaan, jossa luovuus, elämykset ja käytännön taidot kohtaavat! Opintojen aikana käydään läpi kulttuuri- ja tapahtumatuotannon perusteita sekä tutustutaan kulttuurituottajan työhön ja sen osaamistarpeisiin. Opit mitä tapahtumatuotantojen kulisseissa tapahtuu ja saat valmiuksia suunnitella ja toteuttaa erilaisia tapahtumia. Lukuvuoden aikana suoritetaan Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottaja-opintoja (20 op).

Opintolinja toimii hyvänä ponnahduslautana tapahtuma-alan jatko-opintoihin. Se on myös erinomainen mahdollisuus kulttuurialan ammattilaisille laajentaa osaamistaan.

Kulttuuri- ja tapahtumatuotannon opintolinja 18.8.2025—20.5.2026

Opintolinjalla tutustutaan kulttuuri- ja tapahtumatuotantoon teoriassa, käytännön esimerkkien kautta ja itse kokeilemalla opittua soveltaen. Opintojen aikana tarkastellaan mm. tapahtumien järjestämisen perusteita ja vaiheita sekä saadaan peruskäsitys kulttuurituottajan työstä ja toimintaympäristöistä. Tapahtumatuotannon osa-alueita opiskellaan niin projektihallinnan, markkinoinnin, rahoituksen, turvallisuuden kuin vastuullisuuden näkökulmista. Kaikkea opittua sovelletaan kokemuksellisesti ja yhteisöllisesti käytäntöön mm. omia tapahtumia järjestämällä. Opintoihin sisältyvät vierailut alan organisaatioihin ja tapahtumiin tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen ja käytännön kokemuksen kartuttamiseen. Edellä esiteltyjen teemojen lisäksi linjan opintoihin sisältyy opiston yhteisiä opintoja ja opintojen ohjausta.

Koulutus sisältää opiston omia kursseja sekä 20 opintopisteen verran Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) kursseja ja niihin liittyvää ryhmänohjausta, jossa opittua syvennetään ja laajennetaan opintoryhmän kesken. Opiskelija voi suorittaa halutessaan valinnaiskursseja.

Tapahtuma-alalle tähtääville koulutus on hyvä keino kartuttaa osaamista ja alan opintoja jo etukäteen. Lisäksi opinnot tarjoavat taiteellista työtä tekeville, freelancereille ja muille kulttuurikentän ammattilaisille hyödyllistä täydennyskoulutusta.
 

Opintosisällöt ja opetussuunnitelma

Opintojen laajuus on 46 op (sis. yhteiset opinnot), minkä lisäksi opiskelija voi ottaa valinnaiskursseja. Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Muutokset opintosisällöissä mahdollisia.

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella 24.2.2025 alkaen. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Lukuvuoden aikana vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

KYSY LISÄÄ

Lukuvuoden 2025—2026 uutuusopinnot odottavat sinua!

Se, mitä yleisö ja tapahtumakävijät näkevät on vain kirsikka kakun päällä. Niin isot kuin pienet tapahtumat tarvitsevat taustalleen esimerkiksi tuottajia, projektipäälliköitä, koordinaattoreita tai vaikkapa promoottoreita. Usein myös taiteen vapaalla kentällä taiteilijat hoitavat produktion tuotannon oman taiteellisen työnsä ohessa. Onnistunut tapahtuma koostuu monista osa-alueista, joissa tarvitaan luovaa ajattelua ja organisointitaitoja.

Heräsikö mielenkiintosi? Tule innostumaan ja oppimaan tapahtumista lisää!

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Opintoihin voi saada myös opintoseteliavustusta, mikäli määrärahaa on käytettävissä.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista